_ ακουστική άνεση

Η καλή ακουστική είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο στη σχεδίαση εσωτερικών χώρων. Εξαρτάται κυρίως από τη γεωμετρία του χώρου, το είδος των υλικών που περιλαμβάνει, την κατανομή των υλικών σε σχέση με τις πηγές ήχου, τον ήχο αντήχησης και το συνολικό επίπεδο περιβαλλοντικού θορύβου. Οι διαφορετικές μέθοδοι ερμηνείας της αισθητικής των ηχοαπορροφητικών συστημάτων επιτρέπουν τη χρήση τους ακόμη και σε χώρους με αρχιτεκτονικούς περιορισμούς, όπως θέατρα, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες μουσικής, ομιλίας, κινηματογράφοι, καθώς επιτρέπουν την εγκατάστασή τους απευθείας σε τοίχους ή στην οροφή. Ανεξάρτητα από τη χρήση του χώρου, κοινή αφετηρία για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ακουστικών φαινομένων είναι η σωστή εκτίμηση των παραγόντων που τα προκαλούν, ώστε να σχεδιαστεί η ενδεδειγμένη λύση ηχοαπορρόφησης και να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά.

Τα ηχοαπορροφητικά υλικά μειώνουν το φαινόμενο των διαδοχικών ανακλάσεων του ήχου που δημιουργεί ενίσχυση του ηχητικού σήματος. Ρυθμίζουν την αντήχηση και μειώνουν τον ενοχλητικό θόρυβο ειδικά σε χώρους όπου η συγκέντρωση πολλών ατόμων εντείνει το πρόβλημα της αντανάκλασης του ήχου.

Τοποθετώντας ηχοαπορροφητικά υλικά έχουμε καλύτερο και εύληπτο ήχο.

Image
Bank of Georgia, Tbilisi
Image
CRAI, supermarket, Cagliari

_ αισθαντική εμπειρία

Στον ακουστικό κόσμο, πέρα από τα νούμερα και τα γραφήματα που έχουν να κάνουν με τους χάρτες συντελεστών απορρόφησης, τις μετρήσεις της ηχητικής πίεσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η αισθαντική εμπειρία που προσφέρεται. Για το λόγο αυτό η εταιρεία Fantoni προσφέρει την επιφάνεια 4akustik. Πρόκειται για μια επιφάνεια από MDF, με υψηλή απόδοση σε ηχοαπορροφητικότητα, η οποία βελτιώνει στο έπακρο την ακουστική ποιότητα των δωματίων, βοηθώντας στην επίτευξη απόλυτης απόδοσης τόσο από πλευράς υγείας όσο και ασφάλειας. Το 4akustik συμμορφώνεται με το πρότυπο “Star F4”, το οποίο πιστοποιείται από τις ιαπωνικές αρχές και θεωρείται ότι είναι το πιο απαιτητικό στον κόσμο, σε σχέση με την εξαιρετικά χαμηλή του περιεκτικότητα σε φορμαλδεΰδη και την επακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος.

Ως εκ τούτου, το προϊόν αυτό είναι εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον και κατάλληλο για χρήση σε δημόσιους χώρους όπου ο πελάτης αναζητά υψηλές τεχνικές επιδόσεις, σε συνδυασμό με την κορυφαία σχεδίαση

Image
Hotel Là di Moret, Udine, Italy
Image

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στα social media

Πληροφορίες

43 , 26th October Str., Business Centre Limani
546 27 Thessaloniki -Greece
+30 2310 551189
+30 2310 540870
info@timberag.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.